Google
 

30 July 2012

hadiah dan freebies

hadiah dah lama diterima pas tu ada gak  buat koleksi sample jadi dapatlah sample yang kecik kecik tu..jadiklah buat suka suka memenuhi masa lapang...

skarang kan bulan posa nak hapdet memang tak semangat ..asyik pikir nanti nak masak lauk apa untuk berbuka ..dan paling senang kalau kita goreng ikan cicah budu..hahaha..tu pemalas sangat kot..ok tambah sikit buat sambal sotong ke..emm.. tengoklah nanti..

sekarang kita tengok hadiah yang aku hasben aku collect ..satu je pun yang gi collect...terima kasih babah sudi collect adiah ye...

early bird dari fb


sample iffah 


shiseido sempena cipta slogan dan seratus yang terawal kot ..slogan dalam bahasa inggeris tapi aku main redah je..tak sangka dapat...



beg makeup dari shiseido ...datang sekali ngan hadiah tu ..
sekian...

25 July 2012

zaman klasik kembali



hari ni tak tahu nak hapdet apa sebab gambar lauk pauk berbuka sume kat lam kamera..nak kena transfer aku malas...jadi belek belek je kat draft dan nampak yang satu ni...ni sempena blender kecik yang digunakan untuk blend nasi mican dah rosak ..(setiap blender kan ada dua bekas satu yang besar satu yang kecik ...yang kecik punya dah rosak )sebab aku selalu isi nasi panas panas pas tu terus blend ..jadi dia punya plastik yang dekat mata pisau tu dah cair ...plastik tu yang cair ..paham ke...



nampak tak yang tengah ada hitam hitam keliling pisau tu ..tu plastik dia dah cair ..jadi pisau tak leh nak gerak laju...bila sejuk terus beku pisau tak leh gerak....

aku tak beli lagi bekas tu sebab bila tanya kat tempat yang aku beli tu dorang cuma jual satu set  sekali blender...takde jual spare partnya...buat apa nak beli kan...jadi guna yang tradisional je...macam zaman mak mak dulu..heeheheh...klasik kan ...

sementara nak dapatkan nasi yang lembut dan halus macam diblend ko kena le kerah tenaga sikit nak lenyek nasik tu...sampaikan tangan pun dah naik otot dah ni...huhu...
aktiviti melenyek masih dijalankan sehingga ke hari ini tapi aku lenyek separuh je ..pas tu campur dengan nasi  bubur yang balance tu...sebab mican pun dah pandai makan sekarang...makan memang feveret dia skang nih..bagi apa pun bedal je ...kalo tak meraung lah dia nanti..apa yang ada kat tangan sume konsider makanan ...pastu masuk mulut ngapp...

sebab tu umah skang kena lebih berhati hati kalau nak letak barang atas lantai takut ada benda yang kecik kecik tu..sedap je dia masuk dalam mulut kang...tau tau je dah biru anak aku...omaigod ...tak sanggup...

23 July 2012

kisah baby mizan


sekejap je hujung bulan ni mizan dah masuk sembilan bulan 
tapi budak tecit ni masih lagi heret tangan untuk terus bergerak dari satu tempat ke satu tempat..

dia tak merangkak lagi  mungkin mizan tak berani kot nak merangkak..gayat ke can...
 (aku pangei can je)

kalo berhenti satu tempat, dia benti dulu pastu angkat bontot tinggi tinggi tapi tak nak maju depan..hahaha..berenti je kat situ...

tapi....bila dah bosan gitu dia cuba nak angkat badan pulak ....

dia boleh angkat badan sebelah dan cuba cuba nak duduk ...ohhh..can ni melangkau rupanya...
kalo dia boleh pegang sesuatu contoh macam rak pinggan mangkuk ..nanti dia akan cuba nak berdiri tapi tak berjaya lagi... tak pe lah biarkan je janji dia tak melalak sudah ...senang aku nak buat keje nanti....

mama tak kisah can cepat ke lambat ke..yang penting anak mama sihat untuk terus membesar ..yeyyy..(tetiba)

selamat berpuasa dan pertama kali berbuka bersama suami ku

dah masuk hari ketiga berpuasa baru nak ucapkan "selamat berpuasa" pada korang semua...

aku masih lagi berpuasa hingga ke hari ini ...masih lagi kuat nak berpuasa dan baru kejap tadi sesaja nak timbang berat badan sekali dah turun 2kg ko ..jadinya berat aku tinggal 50kg je skarang ...dari 52 kg minggu lepas....cepat eh dalam seminggu turun 2kilo ..hepi nyeee...

harap bertambah turun lagi berat badan ni walaupun ada gak yang extra sana sini lelemak sume..tu takpe pakai krim halia tetiap hari nanti okla...huhuhu...

dah melalut pulak dari nak bagi ucapan posa pegi ke berat badan pulak ...

hari first posa aku ok je sebab aku cuti sabtu ,suami je yang kerja halfday ...jadi ambik kesempatan bergolek golek sementara nak tunggu waktu masak petangnya nanti...aku start masak kul 4 petang..yelah first day kan nak masak kuihlah ,nak fikir lauk apa lagi ,walaupun dah plan dari kelmarin nanti berbuka nak makan apa tapi tetap nak fikir yang paling bestttt...haha..padahal masak pun ala ala je...

akhirnya terciptalah tomyam special untuk suami yang rekues dari sebelum posa lagi ...pas tu aku buat sayur timun cina goreng...ngan kuih agar agar merah ..air teh 'o'..tak buat pun air ais ..yelah sebab takut nanti tak larat nak posa keesokan harinya..jadi senang pilih air yang tak berais je... param pun tak tinjau lagi( pasar ramadhan)...

dan lagi satu tahun ni adalah first time aku berbuka puasa bersama suami ...sejak kami berkahwin...huhuhu....kenapa ? sebab tetiap tahun dia slalu amik part time job antar nasi beriani pak ndak untuk dijual di pasar ramadhan kat shah alam nun..dan yang best tetiap minggu mesti nak ikut asben naik lori hantar makanan pas tu mesti dapat nasi beriani free..tahun ni tak merasalah nasi beriani pak ndak tu..sedap oooo...sebab tahun ni ada masalah ngan lori pulak ..lori dah hilang jadi segala mak nek job di bulan puasa ni adalah tertangguh ...takpe rezeki ada dimana mana okies....


*hari ni dah plan nak buka posa ngan sambal sotong ..tadi dah kuarkan dari peti ais..kalo beku nanti tak sempat nak masak pulak kang...

17 July 2012

hadiah

sebenarnya hadiah hadiah ni dah lama aku terima tapi disebabkan aku ni pemalas jadi semuanya aku lambakkan dalam entri ni je ...

sampaikan tarikh terima hadiah pun dah tak ingat memandangkan terlalu lama dalam simpanan ...takpe lah janji boleh dibuat kenangan kat blog cukuplah...

jom kita tengok sesama yee....





 sample megi percuma dari fb...



mamypoko wipes dari game fb menang conso...jimat ,jimat...



sample lipice dari fb...sukeee...



hadiah dari majalah cosmo kalau tak silap...dapat b.liv..baru pakai satu mask...





ni bukan dapat tapi ni hadiah untuk diri sendiri,perfume body shop....



dan...akhir sekali model berjejeh air liur kesayangan aku..hihi....sibuk nakkan paper beg tu ,berebut rebut dia sebab nak makan beg tu...

itulah cerita hadiah untuk hari ini ....sekian....