Google
 

28 February 2011

Air Terjun Chamang,Bentong,Pahang

 Ingat tak entri yang ni , entri pasal pegi bentong tu...tapi aku pegi yang repeat punya minggu sudah ...sampai demam demam dibuatnya punya melenjan mandi air terjun ...siap sampai tido tido kat atas batu punya la heaven ...dahlah sejuk sejuk mandi pastu perut dah kenyang melahap tunggu ayam bakar spesel la sangat kata ko...yang dak kecit ngan babah dia memang satu geng, air takleh nak dipisahkan ...tapi aku bagi can kejap je..gile ko air dah lah deras pastu sejuk, kang demam anak aku ...lagi susahhhhh....

nak tahu cemana rupanya piknik atas batu, meh sini nak tunjuk ....(layan gambar le maknanya tu)



nampak tak air yang deras ..kalo jatuh terus lenyap di perut bumi...auwwww ngeri ...



aku memang dah mandi sebelum kuar umah tapi tetap nampak cam tak mandi jadi haruslah aku mandi secara gelojoh bila kat situ...



alolo... tomei eh puteri bagi sampo, tapi mama kalut nak pis pis pulak ...sekarang sape budak ...kasik tau cepat...



lambat tau nak tunggu ayam ni masak ...lapo tak hengat...bila dah dapat can makan, habis sume  aku makan ....sampai tulang pun aku bedal ...ayam dirempahkan oleh aku...dibakar oleh tukang bakar tak pro ...hihihi...



tara.... dah siap, sedap youuu....yang hangit hangit tu ai soookaaaa sangat....



makan dengan sayur kangkung tak sudah...sambal belacan sebagai kuah cicah ayam bakar ,nasi ...sedappp...makan pulak atas batu tepi air yang berdesup desup derasnya....pi piknik bawak pinggan kaca ko...dah aku takde pinggan palstik nak buat camno....hahaha...





dak kecit ni pun tau bestnya mandi air terjun ...sampai biru lah bibir dia ...tu pun baru mandi sekejap je...



fokus pada air terjun saja...model tak penting okehhh...hihihih...



puteri dah siap mandi, salin baju terus tido ...sebenarnya aku pun tumpang tido masa babah mandi ...gile sedap tido atas batu keras...hard rock katanya ko....







dah siap sume ...kita balik ...gila gayat aku naik jambatan gantung nih...rasa cam nak tersungkur kat situ je ...terhuyung hayang dibuatnya....kami pegi pat orang je(+ budak baju biru)...baru ada famili ,camnilah...



akhirkata...silalah pegi kesini jika anda nak merasa mandi air terjun chamang....sekian dari aku n family ....ewahhhh.....boleh ke penutup kata cam tu...(cam bodo je....)hahaha...








7 comments:

Ellen said...

bestnya dapat berkelah cam ni kan..hehe

|| NaFiRaa || said...

wahhhh..sonoknye!!! lama x mandi air terjun!! skrg nih x larat ar nak jalan jauh2.. tunggu lepas beranak ar baru plan gi mandi..muehehe

mama qistina said...

Ellen:memang best ellen,tapi nak cari tempat berkelah tu yang susah...selalu mesti ramai orang...

mama qistina said...

Nafira:betul betul tunggu nanti pas bersalin baru pi no....jaga kesihatan dan baby....

bonda dadif aka akish said...

akhirnye kefenatan...syg kuh itu...

ehh setap sehh kangkung + sambal belacan tuh..=)

mama qistina said...

bonda dadif:ha ah memang dia yang paling penat pun...

bukan senang ye nak memasak ...itu je yang mampu...

Anonymous said...

Dah slalu sgt g. .hehehe. .tp kt c uh xbleh ske sgt. .bhaya. .