Google
 

05 September 2010

mula sibuk



sibuk betul ni ..tak tipu ...ari ni aku tak ikut asben gi param atau kemana-mana tempat dah coz.....aku nak setelkan keje umah sampai habis...shopping pun semalam yang paling last ...rasanyalah.....kalau nak shopping gak kita sambung kat kampung aje....(wahhh ...macam hebat je shopping tak habis-habis nihh)....aku kan orang kampung jadi haruslah aku balik kampong....yehooooo....tahun ni giliran kampung asben kat ganu tau.....aku mula bertolak malam esok (malam selasa) dan raya ke-4 baru nak balik kedah pulok.....lama kan cuti raya aku .....kenapalah  tahun ni aku macam bersemangat je nak beraya...rasa seronok berganda ....kenapa ek....

mungkin sebab tahun lepas aku peknen trimester pertama jadi aku dalam mood yang malas dan penat sangat....tahun ni pulak mungkin sebab aku dah ada anak dan aku boleh makan apa saja .....haha...
(sendiri jawab lorrr).

nanti balik umah nak kena basuh baju yang ada sikit lagi dalam mesin ....pas tu...nak kemas umah sikit supaya bila aku balik nanti takdelah bapak spiderman buat umah aku macam umah dia plak.....pas tu nak mop lantai....pas tu nak kemas baju puteri....kemas baju aku n asben...duit raya dah siap boh dalam sarung....apa lagi ekk...mungkin nak cuci toilet kot...

aku ni perangai kalau nak tinggalkan umah tu lama-lama kenalah siapkan semua sampai aku puas ati....termasuklah cuci peti ais dan tutup suis letrik...bukan apa ....taknak nanti dah sampai kampong baru aku teringat itu teringat ini...last-last hati tatak senang ingat lumah oooo...


*tak sabar nak balik dah ni....

6 comments:

pakcikLie said...

mmg baguih la cm tu...PCL pon dok tlg mengemaih jgk ptg nie..kesian kt depa buat sorg2.

abah_izz said...

selamat balik ke kampung@ganu....kita lak dari ganu nk balik @kampung....hati2 memandu dijalan Raya..

mama qistina said...

Pak cik lie:tak tahulah cemana berkemas ngan anak kecik nihh...harap-harap dia dok diam le

mama qistina said...

abah_izz:yuhuuu syokakan bila dah sampai kampung...tak sabar nih

|| NaFiRaa || said...

mama qistina.. kita pon raya umah husband jugak tahun nih.. tapi kami berdua memang asal terengganu..hehehe cuma daerah lain2 jek..raya kedua balik umah saya plak..kekeke

mama qistina said...

wahhh syok ar gitu...tak jauh mana ..kami ni kena lah ikut giliran ...tetiba teringat nak bujang balik huhu....