Google
 

30 September 2010

suami yang baik hati

alkisahnya adalah berlaku malam tadi....macam biasa lepas amik anak ...aku akan berkejaran dalam umah sowang-sowang....apa yang aku kejarkan..... balik umah kul 6 ptg ....tak de berlaku jem sebabnya umah ngan tempat keje adalah sangat dekatnya...jalan kaki je da sampai...jangan jeles ye wahai kawan-kawan.....lepas letak anak kat tilam aku kejar masak nasik dulu...pas tu keluarkan lauk nak stanby masak nanti....pas tu mandikan anak...siap!!

kenkadang asben balik awal kenkadang  balik lambat....kalau lambat aku lagi kena lari laju-laju sebab anak kat luar aku kat dapur kang tetiba anak aku ghaib cemana.... sapa nak tanggung ...aku jugakkkk....anak dah mandi aku kena bagi anak makan dulu ....biar dia kenyang dan tak meragam ...puteri sekarang dah pandai makan nestum pun....aku bagi tiga sudu besar + dua sudu susu ...bancuh sampai sebati....seronok gak tengok dia makan sampai habis....

opsss....yang kat atas tadi tu intro saja ye ...sekarang baru nak story....asben aku ada sms kata nak ajak pegi makan mc d ...tapi aku ni kan jenis kalau balik.. h/p aku campak je tepi ...bila nak tido baru aku jengok balik h/p aku.....masa tengah dok sibuk masak kat dapur asben tanya masak buat apa, kan dah ajak makan mc d ...aku pun jawablah mana ada....dia suh aku cek h/p oooo ada sms la....ok kisah mc d dah hanyut dan akan diqada pada waktu yang lain ye abang... bleh tak??....

lepas makan sume ,aku ajak dia pegi giant batu caves...sampai kat sana dah sembilan lebih jadi sebab tak tahu nak beli apa ...kami jalan -jalan dulu ....tetiba asben cakap nak belikan aku blender ....woitt...ni blender fes aku tau ...aku dok harap masa kawin dulu nak hadiah blender tapi takdo pun....selama ni aku masak pakai cili peket je ..pas tu tumbuk ngan lesung.. kletung -kletang bunyik satu bangunan ...kesian kan aku ....cam ulu je....pas dapat blender puas hati dah ...pas tu asben cakap kita beli vcd player nak tak....ishhh betul ke ni...yang ni dulu pernah ada dah tapi dah rosak ...pas tu aku decide amik astro dan terus tertangguh nak beli vcd player ni...skang bila orang dah ofer aku ok jerr....setel dua perkara...

jam dah pukul 10 lebih ....masa nak balik kebetulan kedai cd tak tutup lagi ...aku cakap ngan asben ...malam ni kita karoke nak tak ...apa lagi grab tiga keping cd sekali gus ....balik umah terus layan karoke ...melalak kami berdua sampai kul 1 pagi ...nasib anak aku tak melalak sama ...dia pun pening tengok mak pak dia yang dah cam orang kena sawan karoke tengah malam buta....lepas ni aku kenalah jaga sore supaya bila karoke nanti sore tak pecah ....haktuiii...perasan sungguh.....



*wah dapat blender je terus cakap suami baik hati yer...keh....keh....keh...
*jom kita karoke sesame nak tak....ko kat umah ko ...aku kat umah aku....kita duet la......

7 comments:

diana said...

saye ade blender..
tapi anak takut bunyi blend tu..
jadi terpaksa la
pakai lesung batu..
blender mahal2 simpan dalam almari..
buat harta karun..

|| NaFiRaa || said...

zura jarang pon pakai blender.. lagi suka tumbuk kai lesung.. kalo nak masak byk2 baru kuarkan blender..

zura slalu melalak lam toilet jek.. x de kekuatan lagi nak melalak pakai mic..muahahaha

mama qistina said...

diana:haha ....sebenarnya syok lagi pakai lesungn batu ni kan ...lagipun nak makan untuk dua orang sajo..

nafira:ye ke zura....jarang pakai gak eh...ntahla ni beli pun dok pikir nak pakai untuk apa nanti....

ha pas ni try je nyanyi pakai mic terus baru la powerrrrr.....

abah_izz said...

Lepas ni takderla 'terkejar2' lagi nk masak2 ni...2 minit dah siap...pastu leh terus karok

mama qistina said...

taim tengah kemaruk nak karok nih...sikit lagi nak lupa diri nih...hehehe....

EiJa ZaQuaN said...

wah syoknye..dpt 2 brg sekali..

mama qistina said...

eija zakuan : tulah suami yang baik hati....atas request yang dah bertahun ...akhirnya dapat jugak...syokkk ooo