Google
 

03 January 2011

buai laju laju nak??

puteri baru nak ada buaian ...dulu masa dia lahir aku dah bajet nak ajar anak tido atas lantai je...takyah pakai buai kalau nak pegi umah orang senang ...tak yah berebut buai orang...pas tu asben belikan enjut enjut sebab kesian kat dia...tido atas lantai je...lagipun enjut enjut tu senang nak bawak kesana sini...takyah ganggu buaian orang lain...

alih alih masa kami pegi umah erry kat sungai buloh dia bagi plak buaian untuk anak aku...heyyy ni buai baru tau siap fresh dari dalam kotak lagi....katanya buai extra untuk berendoi tapi tak tahu nak campak kemana jadi kebetulan aku ada baby ...terus dia campak kat aku...

tapi buai ni takde spring ngan dia punya hook tu...so pi tesco beli dua menda tu balik boh kain batik je...



buai ni letak kat lam bilik je...tengok tu sibuk ngan buai baru dia...dia naik je buai ni terus diam ...gayat kot sebab tak pernah rasa naik buai...tapi kejap je dah tido....



belasah pakai kain batik je...sekarang dah boleh berdiri dengan bantuan dinding dan tiang macam tu..



ma cepatlah nak naik uwai nih ...nak titon ....

4 comments:

|| NaFiRaa || said...

nak ke dia tido lam buai??? my anis memang di ajar tido lam buai.. tapi waktu siang jek.. malam memang letak atas tilam jek.. tapi memang betol lah.. pergi mana2 mesti kena bawak kain buai dan hook dia.. senang! carik tali jek untuk gantung..

mama qistina said...

sekarang ni baru nak belajar naik buai tupun sebab orang bagi...kalau harap mak dia tido atas lantai je ...

Lizzie Yasmin said...

klu blaja pakai buian nie bis lar.. tido jer berbuai...

mama qistina said...

lizzie yasmin: betul gak bila nak tido je buai lah jawapnya...