Google
 

13 January 2011

kacau bubur enam kawah

masa kat kampung ari tuh ...mak aku ada join gotong royong kat satu kelab ni untuk kacau bubur sora (cemana nak eja ni tak tau) ..dorang siap kolet satu rumah seploh hengget...jadi kebetulan kan semua anak anak mak aku ada kat kampung jadi semua kena turun tanah untuk join gotong royong kacau bubur ni...

aku pegi lambat sikit sebab anak aku tido ...kena tunggu anak bangun baru boleh join kalau tak meragam plak kang ..dah nak kena balik...dorang dah mulakan buat bancuhan dari pagi lagi ...kawah ada tiga tapi dorang ulang dua kali jadi enam kawah kena kacau...



tau tau dok makan je...masa ni baru sampai jadi dorang suh makan dulu mana tau nanti takde energi nak kayuh senduk kayu ...



ni tukang bancuh jangan risau der satu je tangan dalam tu...yang lain tu tukang tengok je...



sesi mengayuh pun bermula ...mari kayuh...kacau kacau jangan sampai hangit hokeyyy...kata tukang bagi arahan...



bubur sora ni kena kacau sentiasa ....tangan takleh lembik lembik mesti kena gagah baru boleh kacau dengan hebak...nanti dia cepat hangit...



datin liza pun turun padang ...datin mana ...takyah gitaulah....



sesi ngumpat sambil menunggu turn untuk mengacau sora....ko tengok ko tengok ada hati nak tangkap gambar kita tu...nak letak kat blog dia lah tuh...blog anak aku lagi glemer....kata makcik dalam hati..huhuhu...



puteri lek ngan pak lang key..mama nak try kacau bubur ni jap...



kalut minah ni dowh...berebut ngan adik bongsu yang lebih besar dari akaknya...hadoiii...



dato'tajul turun padang join sekaki ...dato' ni orang kuat  kat taman ni ...



emm nak lawan ke sapa paling lama kacau ....cayalah abah ...



cepat bungkus ...kita boleh balik, penat weh dari pagi....yang datang tak sampai pun lima ploh orang tapi peket nak agihkan tu beratus ratus plak...




tengok tu nama datin paling glemer ...setiap paket ni ada nama yang join the club ...umah kami dapat dua paket sebab ada lebih bubur tu...


memang syok gile dapat join kelab mengacau ni...kacau sora nilah...penat jugaklah tangan nak mengacau ..tak sampai lima minit tukar tangan dah ...petang dalam kul nam dah habis dah ..masing masing boleh balik dengan bekalan masing masing ...yeayyyyyy.....






2 comments:

cik puan akish said...

waahhh meriah!!!!

mama qistina said...

cik puan akish:memang meriah gila...seronok lah join aktiviti macamni