Google
 

14 December 2010

cuti cuti melaka hari kedua

selamat tengahari semua...lambat nau hapdet ari ni yer...setelah lama aku tinggalkan blog aku demi sesuap nasi ,kini kita ketemuk lagi.....hari ni nak sambung kisah cuti cuti melaka yang kedua tapi tak banyak tempat nak bagitau pun sebab kebanyakan tempat dah pernah pergi ...pas tu pulak hari first kat melaka dah round ke seluruh air keroh dan bandar melaka...dan hari kedua cuma nak jalan ke mall saja...

jadi dengan itu kita layan gambar sajalah ye... 



ohhhh tido yer mari sini nak tangkap gambar curik......hehehehe...bapak ngan anak yang tengah syok tido.... 



pusing bandar melaka nak cari port makan sebab tak bekpas lagi....padahal tengah hari baru nak bekpas...



nampak orang yang berduyun di bandar melaka....kami ambik gambar dari atas van saja....meriah betul taim cuti sekolah ni...

abang beca yang sabar menanti customer....satu round berapa tak ingat tapi berbaloi lah bayar berbanding dengan kudrat pakcik yang mengayuh tu....



nak makan pun susah ....masa ni kat food court depan muzium melaka tu...punyalah ramai orang ...padil nak beli air saja beratur dekat setengah jam...bayangkan....ni pun dapat duduk kat luar je....



percubaan melatakkan puteri dalam mendalah ni....dok diam sekejap je ...pas tu berdiri nak memanjat...hepi sangat dia kalau bawak berjalan....



alahai anak mama....manisnya senyuman ....susah nak tengok budak ni senyum melebar gini...tapi maknya pulak yang spoil....ntah bila bapaknya snapkan gambar tu...tu muka nak cam tapir jadian.......



masa ni ada santa claus ...budak beratur panjang sebab nak collect hadiah ...rupanya dapat sebijik je gula gula...paksaan suh santa claus bergambar...yeayyyyyy...dapat hadiah....



cuba korang puteri ngan babah dia...gambar candid bajet nak delete tapi nampak cute sangat ...tak jadi nak buang.....



selamat tinggal melaka...kita tatap rambut terakhir puteri sebelum kita cukur licin keesokannya.....


*habis daaaa....cuti cuti melaka.....

4 comments:

LyNn HaMzAh said...

melaka memang arr penuh bila cuti sekolah tapi lynn x jemu gie melaka...banyak tempat menarik...

|| NaFiRaa || said...

percutian yang best~ bila lah nak bercuti kat melaka jugak nih!!

omel jek puteri senyum~ sampai ke pipi senyum nye..

nape nak cukup rambut puteri plak???

mama qistina said...

lynn hamzah:itulah bila pergi sana memang tak puas walaupun banyak kali pergi kennnn...

mama qistina said...

nafira:best ooooo mesti kena pergi sekali jugak..senyum yang comel bangettttt....

nanti nak gitau nape cukur botak