Google
 

02 December 2010

komputer kena virus plak

dah lama tak hupdate cite tentang diri sendiri ek...sebab adalah kerana komputer aku telah digigit oleh virus yang ganas sehingga terpaksa memanggil teknician untuk repair..ape ape ajelah....tadi tu aku dah hapdet cite pasal hari raya ingat nak masukkan gambar je untuk cite tu last last takleh masuk gambar pulak apekehalnyelah komputer kat sini semua nya ngeng cam hampeh....

sekarang aku telah curik curik seludup masuk ke bilik bos semata mata untuk hapdet blog ni ...giler punya cilok ....eh korang tau tak korang takkan jumpa opis yang sehebat opis aku ni tau ....setakat nak datang keje pakai t shirt ngan suar jean takda hal punyalah...

ok memandangkan kisah ini adalah tanpa gambar kerana banyak cerita nak diriakkan disini tapi disebabkan komputer aku kena antar repair so aku ceritakan je kisah pasal opis aku ...apa kerja yang aku buat sangat kat sini sampai boleh dok lepak lam bilik bos nih....

aku ni sekolah sampai kat form 5 je...orang lain seme hebat hebat gitau yang meke tu lepasan u sana u sini..aku setakat hambik kursus perkeranian lepas sekolah saja ...jadi takyah lah espek aku ni student yang sangat cemerlang di universiti memana...ok ...

diatas pengalaman selama aku mengambil kursus tu aku dapat praktikal kat METROWEALTH yang memang dah makin glemer skang tu...kat situ sebagai kerani jualan sajo...alah budak lepas sekolah ..ko keje dapat duit dan ko dah dapat rasa yang ko adalah sangat kaya masa tu keyyy.....

kat situ aku keje dalam dua tahun gak ar...pas benti situ ...merata aku gi carik keje.. memacam lah...keje cashier lah...keje cuci jamban pun ada gak....keje kat hotel...ala yang bersihkan bilik tu...apakebendentah.....sampailah satu ari tu .. aku  pikir dah malas nak keje lagi sebab malas asyik keje benti keje benti....orang tak tahu pun masaalah kita masa tu ....ye tak?

satu hari yang indah....masa tu, opis aku yang sekarang ni ...baru pindah kat blok kawasan aku tinggal ..tempat tinggal aku sekarang ni jugak...ada faham....jadi dengan harapan yang tinggi sebab bajet senang dapat keje depan pintu umah...soooo aku pun cubalah tanya kot kot ada keje kosong kat sini....bagai pucuk dicita ulam yang datang....(betulke?) aku diterima bekerja yehuuuuuuu.....masa tu lagi setahun nak kawin ....terimbas pulak huhu...kat opis aku ni kami buat debt recovery ...so sesape yang ada masaalah dengan penghutang atau lebih tepat dengan kaki penipu wang anda....bolehlah rujuk kepada kami...kami juga mendapat tender dari MBF dan Courts Mammoth....ada sesape kat sini yang berhutang kad kredit ke ...atau barang dari courts tolong jangan cari aku suruh ejas kasik diskaun....sebab korang leh deal sendiri dengan meke tu ...meke ni baik sebenarnya tapi disebabkan ramai penghutang yang tak mampu bayar hutang tapi masih nak pakai kredit kad ...dah berkali kol pun tak reti nak bayar tu yang selalu buat orang naik angin...hehehe...

tapi lebih tepat aku disini sebagai senior officer...yang selalu bagi arahan supaya orang buat keje dan dengan senang hati aku leh memblog dibilik sendiri.......ingat ye..bos aku sangat baik dan tak kisah tentang apa yang aku nak buat kat opis asalkan tetiap bulan opis ni masyuk...kalau tak takdelah aku bertahan disini selama tiga tahun...tapi kalau bos aku tahu aku ada blog rasanya lepas ni segala yang berhubung dengan online mestilah terputus untuk selamanya .....terpaksalah aku bawa diri ke kedai internet pulak lepas ni.....ohhhh tidakkkkkk.....

ok cukuplah kisah untuk diri sendiri ...aku tak riak tapi sekadar nak bagitau siapa aku disini...nanti ada orang konpius lak ingat aku ni hebat sangat padahal aku hanyalah insan biasa ukhukhukhuk....

2 comments:

|| NaFiRaa || said...

sonoknye dapat keje dekat ngan rumah kan~ jalan kaki jek boleh sampai opis... haih~ bila lah zura nak dapat keje dekat ngan rumah nih~ ke patut pindah rumah dekat ngan opis..muehehe..okeh jugak cam tu kan~ janji dekattt!

mama qistina said...

nafira:zura dah nasib ,rezeki yang tidak siapa tahu....bergolek golek datang sendiri....