Google
 

16 December 2010

mandi air sungai kuala berang,terengganu

huhu...dah habis satu minggu baru dapat hapdet citer minggu sudah ....apa daaa...ni sambungan kisah kenyir ari tu.....sebenarnya kami patut bertolak ke kl lam kul pat atau lima gitu....tapi sebabkan dah lama tak mandi sungai kat umah ayah jadi teringin pulak nak mandi.....pas balik dari kenyir ingat nak drop ayah kat umah je...dah sampai umah tetiba ayah nak ikut gak...

ok ayah ....ambik je kain basah tak yah bawak baju ...kami pun pergi berendam dengan baju tu jugak ...takdenya salin salin bagai...... hahahaha....percayalahhh....

nak pergi sungai tak sampai sepuluh minit pun ....dekat je...jadi kita tengok sikit sungai yang aku cakap ni best ke tak....jom tengok......

owhhhh family aku ngan family pak su aku pun dah merasa mandi kat sini gak...bestkan wawa....hahaha.....


taim ni memang nampak redup sebab asal je aku pergi sungai mesti nak ujan ...salah timing kot..slalu gi dah petang ...macam mana tak ujan.....tapi air dia memang jernih ...janganlah ko cuba cuba nak jadi model bikini berendam  kat situ....masuk sokabar muka depan dowh....



alamak ada plak model tak pakai baju kat situ....
puteri yang takut kat air sungai....kalau kat umah lek je...lompat lompat kat sini terus gelupur.......sejuk kot....



kalau pegang gitu dia ok sikit ...tu tengah syok tepuk air...dia nak main tangkap air....




hah nampak tak tu ...jernih tak air dia....setakat ni air sungai nilah yang aku suka pergi...selain dari batu lentang ....pahang ....orang panggil kaki genting yeke?



lalalalala ...ni tempat tak dalam yang tengah sikit dalam + air deras ....aku bukan pro jadi dok tepi tepi je.....kalau lemas tak larat nak hangkut duyung dugong ni kang......



kami yang suka mandi sungai....




puteri dah siap dok tepi, mama nak mandi kasi puas puas ....nak kuak lentang ...nak buat sayap kupu kupu lagi ...apa lagi ...last last ...tak hingat malam nanti nak bertolak balik ...jadi kita pun beransur pulang jelah....kemas bag sume ...cauuuuuuuuu........habis sudah satu hari di ganu yang nyaman ini.....


6 comments:

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. jernihnye air~ lama x mandi sungai nih!! bila ntah dapat mandi sungai lagi..

ctpayong said...

salam.
wah mmg seronok dapat mandi sungai sejernih ni..bukan senang nak dapat..teringin tapi kat maner tempat ni ea?

mama qistina said...

nafira:kan jernih kan....kalau nak mandi sungai kat kl ni kena pergi kat ulu yam je..tupun sesak dengan orang....

mama qistina said...

ctpayong:tempat ni kat ganu kampung asben...memang nasib baik sebab sungai ni dekat dengan umah ayah je...

Myfrin's story said...

Wah, bestnya mandi kat sungai. Jernih lagi tu..kak dah lama tak mandi sungai. rindunya..hehehe....

mama qistina said...

myfrin's story:sebab saya ni peminat sungai jadi saya memang akan carik sungai sebagai tempat membuang masa....