Google
 

08 December 2010

ke masjid kristal

cerita ni dah lama tapi nak siarkan kat sini ...sebab takde sape yang nak baca kisah aku ..sebab tu berani publish cerita yang dah basi gini....sendiri taip sendiri baca ...oklah tuuuuu.... nak cepat sikit buat je cerita bergambar ...jadi layan sajalah...


bergambar di depan masjid kristal...cantiknya masjid ni...masa ni kan orang tengah ramai cuti raya haji...jadi ada gak yang datang melawat ke sini..tapi masa kat sini ,ingat nak masuk kawasan yang ada replika masjid tu ...tutup pulak ...esoknya baru bukak tapi takkan la aku nak ulang lagi kesini esok ...so lupakan saja...


tengah panas pun ok jerk kalau nak bergambar tu ...aku gi ngan ayah mertua dan kak ipar jerk...yang lain sumer lepak kat umah ...sebab aku jer yang jakun tak pernah tengok bandar K.T ni..husben aku mualaf ganu...dia sendiri pun jakun ngan kampung dia...boleh gitu yer bang.....


ewah ewah....tengok tu dah serupe ngan makcik siam yang selalu bawak anak pi meniaga kat pasar malam...lek je salin baju anak kat lantai masjid tu..kat situ kawasan larangan kasut ye...takleh masuk pakai kasut ...dah takde tempat lain kat situ jelah aku bedal...lagipun toilet dia takde tempat untuk baby...masa ni tengah panas jadi takut baby tak selesa tu yang mandikan dia tu...bubur nasik aku blend dari umah lagi kasik dia makan...baby pun selesa so boleh jalan dengan senang hati...adik adik ....gitulah kalau nak jadi mak ....semua untuk anak kena siapkan dulu....


oh ayah mertua ku...... nampak tak mata puteri yang merah tu sebab kena gigit nyamuk ....nama pun dok umah kampung haruslah digigit nyamuk ....cian ucuk ucuk nih...tu belum tengok maknya yang kena gigit pacat lagi ....melompat lompat ko ......


fly baby fly....masa ari ni ada pasangan yang akad nikah kat sini tengah bergambar...beruntung betol dorang dapat nikah kat masjid kristal nih kan .....
lepas gi masjid kristal tak tahu nak gi mana lagi ...jadi kita singgah jap kat Pantai Batu Burok ni...takdelah burok sangat pun pepandai je letak nama burok tu kan ....yang paling hepi sangat si puteri tu ...suka no dia main pasir kat situ...tapi takleh mandi kat sini sebab ombak kuat sangat...kena tunggu reda dulu ...ayah  usha sape tuuuuu....owhhh ...ayah aku dah single la ...tak kisahlah usha sape pun...


habis sudah satu hari di bandar K.T ni ....ha nilah rupanya Pantai Batu Burok....cantekkkkkannnnnn....

2 comments:

|| NaFiRaa || said...

wewww~ zura pon belom sampai lagi kat masjid kristal tuh!! nak gak try gi sana sekali.. ntah bila ntah~

mama qistina said...

tu lah zura macam asben saya lah tu..berapa lama dok ganu kalau saya tak paksa tak kenai dah ganu tu....pegilah sana memang best...