Google
 

09 August 2010

hari minggu....

sebenarnya aku dah lama bercadang nak luruskan rambut nih ...yelah nak free hair tapi rambut cam kuntilanak plak...camno...nak bertudung opssss.....nanti dulu yer bila sampai masanya nanti  aku akan bertudung plak.......
jadi perjalanan kami pun diteruskan ....detinasi ialah ke 101 mall  puchong....ha.... ingat dekat.....nun kat puchong aku pegi buat rambut....dan yang penting hubby yang amat prihatin sanggup menjaga si puteri......waktu sampai kat sana aku tak tunggu lama ,sebab kami sampai pun dah pukul 5 petang takut pulak orang kat kedai tu tak sempat nak buat rambut aku nanti...tanya price dia sekali lagi pas tu terus dia bawa aku kat depan cermin dan doklah kat situ .....menadah kepala untuk dikerjakan oleh amoi-amoi kat situ.....nama kedai ni hair do....memang best kat sini .....kedai dia luas dan besar.....


sayang gak kat rambut lama tapi kalau ada rambut baru lagi sayang....hehe ...taim ni dah gedik-gedik dok terbayangkan rambut baru ....camno lah agaknya rupa rambut baru aku tuh nanti....rambut aku agak tebal dan setiap kali aku pergi saloon mesti orang kat kedai tu akan cakap waaaa...lambut manyak tebal ooo....nanti kasi repair sikit -sikit pas tu taruk ubat kasik licin sikit...pas tu cas lebey sikit.....moleyyy arrrr....manyak cantek muka kau...nak cas lebey-lebey plak...ni pun kira dah cas lebeh sebab aku kena tambah ubat untuk rapikan rambut aku....


amboiii ngalahkan artis lagi.... dia punya tukang buat rambut sampai dua orang skali....tulah aku dah gitau rambut aku ni tahap lebat dan mengerbang gila....bila dorang nak buat rambut tak cukup satu tangan mesti nak pat tangan.... nasib tak tambah lagi sorang, kalau tak maunya tercabut pala aku nih dorang kerjakan....sorang sebelah dorang buat...sambil buat sambil ngutuk....tak taulah apa citer dorang ....aku tadah pala jer.....


eh tu dah macam jelmaan kuntilanak je tu......cuba ko bayangkan kalau tetiba ada kuntilanak kat situ tengah rilek je menung ko ....agak-agak korang lari tak......hah...masa ni dah last persiapan untuk rambut aku... dorang dah siap sumer tinggal nak gunting sikit-sikit jer....ohhhhh baru teringat .....kat mana anak ngan hubby aku ....dorang lari balik ke?oh tidak..... mereka berempat ....tetiba berempat plak.....sebenarnya adik aku ngan kawan dia join kami gak datang kesini.....dorang sumer pegi main boling tanpa aku....ingat syok ker dok kat kusi tu.....sakit pinggang aku nih tau tak.....tapi taim cuci pala tu huiii tak ingat rasa cam nak tido jer...kalau boleh nak suh dia cuci bagi lama sikit....ha ...karang bosan plak amoi tu asyik kena layan aku sorang je kan ....


tu dia.....asben aku tengah sibuk menimbang bola boling .....jeles tul aku....dorang siap leh main sampai abis pun aku tak siap lagik...yelah pat jam ...bukannya sekejap....


yang sikecit ni plak elok je dok diam kat situ .....perut kenyang ...soka hati.....dia pun enjoy ngan kipas yang dok depan mata dia tuh...senangkan anak aku ...tak banyak ragam ....bila lapar babah dia bagi bekal susu yang aku dah siapkan untuk dia ......lepas dorang abis main boling, dorang datang balik kat aku ....dalam sejam gaklah nunggu aku.... pas dah siap tuh ,kami turun bawah carik makan.....masa tulah baru anak aku nangis suh dukung ....selama pat jam dia dok elok je ngan babah dia ......pas nampak aku terus histeria....adakah dia takut dengan rupa baru aku nih...atau dah tak cam dengan maknya yang lebih cun dari dulu....auwwwwwwww ....aku kan soooooka perasan......

2 comments:

MUMMYAR said...

ala,nk tengok rambut baru mama qis cam mana.,..hehhe....nnt upload tau....

Mama Qistina said...

mummyar:malulah .....gedikssss....nanti yerrr...