Google
 

01 August 2010

i-city

sebenarnya tak tau nak pegi mana hujung minggu ni  ....jadi aku cakap ngan asben jom kita pegi i-city shah alam tapi siang lagi camno tu....ok kita  bekfes dulu kat umah...bekfes aku kul 12 terpacak matahari tau ......siap kemas umah seme dah mandi kasi wongi.....berdesup keluar umah...ok dah pukul 3 lebey....hala tujuan masih nak ke i-city tapi sebelum nak u-turn kat i-city tuh kan ada jasko bukit tinggi... eh ye ker....fes time aku pegi situ.... ok singgah dulu kat jasko.....masa nak paking punyalah seksa ...ramai gak umat yang datang kat sini ek......jadi kami pun jenjalan dulu kat sini....yelah nak tunggu malam karang ni.....kebetulan pulak kat sini ada sale ....kami pun tengok-tengok la apa yang patut dan tak patut......aku sempat amik botol susu sebijik untuk anak aku.....taim nak bayar pun punyalah panjanggggggnyaaaaa......takpelah beratur jelah...hah dah sampai taim dah.....masa nak kuar ni dah kul 7.45 mlm jadi kami pun cargaslah ke i-city.....masa nak masuk i-city korang kena bayar parking dulu.....bayar seploh ringgit siap dapat voucer rm 10.00 ...boleh makan-makan kat kedai dalam tu.....memang semata lampu je kat dalam ni .....apapun korang layan je lah gambar lampu-lampu ni....n voucer yang aku dapat tu aku redeem ngan air tin dapat pat jenis....untung kan tokei kedai tu....4 tin seploh hinggit ....tapi kalau nak makan kat sini memang leceh sikit sebab ramai nau orang.........lagi malam lagi ramai .......

 ramai kan manusia kat sini......

 ni kalau pasang kat umah raya ni mau mencanak bil lektrik umah aku ......

 pokok mangga buatan manusia jangan ko gatal tangan nak petik kang tak pasal-pasal masuk icu......

 kat menatang ni ko tak leh tangkap gambar dekat dengan dia coz ada orang jaga kat situ, kalau ko dekat je dorang tiup wisel halau korang ketepi.....

 dah tau sayang sangat tak bagi orang dekat ngan menatang ni ......tak reti -reti nak letak pagar lagik.....

 ada pulak makcik gedik ni kat sini....

 terpegun n teruja sangat ke tengok lampu tuh bang......

11 comments:

Nadd said...

I-city mmg cantik ! ^^

Mama Qistina said...

best nak pegi lagik lah....

normie said...

amboi.. seronoknye korang.. jeles plak akak nengok.. akak x penah pegi ni.. kalu aku pegi.. aku nak becamping anak branak kat situ.. hahaha...

Mama Qistina said...

boleh aje memang ada tempat untuk kamping ...dorang siap ada skrin besar untuk tetamu...nak guling guling pun bleh ....

yatie said...

wa..teringin nak pergi jugak la..memang cantik tempat ni

Notami said...

mcm menarik jer tmpt i-city nie..t nk pegi la!

EiJa ZaQuaN said...

selalu tgk kwn2 upload pic2 menarik kat i-cty, tp sy masih belom berkesempatan nak g..dh ajak en suami pegi..tp dia tak berminat pulak..huhu..

Mama Qistina said...

dekat i-city memang takde apa tapi kalau nak kan hujung minggu yang relaks dan nak tengok gelagat orang ramai bolehlah kesana ye....

Fain said...

i mmg fevret tgk lampu lap-lip da kecik lagi. suke tgk sumthing yang warna warni & ceria... nape laa time i blaja dulu kt shah alam xda lagi benda i-city ni...

MUMMYAR said...

teringin sungguh nak g sana tapi en hubby malas plk....coz ramai yg kata sesak sgt ramai org.....cantik ye tempat nya

Mama Qistina said...

fain kalau senang bley pegi lagi kat sana...rasanya memang akan ada sampai bila bila sebab tempat tu memang special untul letak lampu jerrr...

mummy memang ramai pun masa saya pegi tu kul 8 lebih pun dah ramai....