Google
 

31 August 2010

penat ...

amaran : kepada mereka yang mengantuk,jangan layan citer aku nanti korang tertido aku tak bertanggungjawab..

wahh..penat gitu...memang pun ari ni aku penat sangat..ok hari ni kita bercerita saja yer ...
semalam kan cuti hari merdeka...dah plan ingat hari ahad ni nak pulun carik baju raya...tapi sebab semalam dah cuti jadi tak nak lepaskan peluang ni ..lagi seminggu nak raya weii..aku tak de baju raya lagi nih...camno...

so,bangun pagi dalam kul 8.30pagi..asben aku plak nak repair keta ...ok tunggu jap..dalam kul 10.30 baru dia balik ..apalagi cepat-cepat kuar...aku bajet ari ni mesti ramai punyela....tempat dituju jalan tar...masa sampai parking yang ada kat belakang gulatis tu dah penuh sumer... sogo pun penuh...jadi yang ada dekat cimb je...ah bolehlah masuk parking pas tu terus jalan laju-laju...hehe..(seram tak) ...

bila masuk je jalan tar terus aku cakap kat asben kita gi cari baju dia dulu ..sebab aku dah survey tiga tempat dan baju aku senang nak dapat, janji tema kaler merah tu ado....so jalan lah kami satu kedai ke satu kedai dan tanya kat si penjual baju melayu....

bang baju kaler merah ada tak saiz M ....ooo dah habis lah bang...
pegi cari kedai lain plak ...pun sama jugak...kami punya nak cari baju untuk asben aku punyalah seksanya...agaknya ramai no yang pakai kaler merah tahun ni kot....ok dah pukul 1 ptg ....terpaksa balik sebab nak gi bazar shah alam untuk keje....

masa kat shah alam aku singgah giant sebab ingat nak terus beli je baju untuk aku so...aku terus gi kedai yang aku dah target ,cuba baju dan yang penting aku pun suka ,dah ngam bayar terus..setel...tunggu berbuka...ondeway balik singgah jalan tar sekali lagi dan kami jalan sikit pas tu nampak ada baju melayu merah... terus masuk dan tanya ....hah lega ...

ada jugak kat sini tu pun dia cakap baju yang last untuk saiz tu..packing baru lagi tuh....padahal masa siang tadi kami dah round kat pat kali tapi tak de satu pun kedai yang ada jual baju melayu merah...sumer kata dah habis n takde saiz....tak miss satu kedai pun...dah lega sume dah setel ....balik tido mampus sampai tak leh bangun sahur, nasib aku dah suruh asben niat awal-awal malam tadi ....hehehe.....

4 comments:

|| NaFiRaa || said...

betol2 shopping nih.. tido sampai x bangun sahur..kekekee.. so hari nih kena wat keje ringan2 sket lar.. x sahur kan~

mama qistina said...

nafira:bukan buat keje ringan-ringan memang tak payah buat keje..mengulor lagi bagus....

abah_izz said...

Rajinnyer gie jln TAR sampai 2 kali..klau dok USJ dulu...mmang malas nk masuk kl kalau nk shopping raye..baik gie Kompleks/plaza alam je.....

mama qistina said...

kalau ada pilihan takpe jugak...tapi kat kl ni pilihan ada pun semuanya sesak ngan orang ...terpaksa pegi juga hehe....